Szkolenia z zakresu procedur działania w sytuacjach kryzysowych

Zanim powstał ten film,zastanawialiśmy się nad jego formą. Dużo fragmentów nie zostało opublikowanych.

Kurs Instruktora Strzelania Bojowego

Relacja z ostatniego kursu instruktora strzelania bojowego i dynamiczno-praktycznego.

Zwalczanie terroryzmu

Autorski program szkoleniowy SAFE "Selfe defence against fierce enemy" to świadomość zdarzenia, rozwiązywanie sytuacji kryzysowej, zasady i procedury zachowania się w trakcie i po ataku.

Kurs ochrona VIP

Zapraszamy na profesjonalne szkolenia praktycznej ochrony osób prowadzone przez wykwalifikowanych instruktorów, posiadających izraelskie uprawnienia. Zakres szkolenia stanowi połączenie wiedzy teoretycznej i intensywnego treningu w terenie.

Przygotowanie do pracy w służbach mundurowych

Videorelacja z wielogodzinnego treningu przepracowanego na naszej "Polskiej Pustyni" jedynej takiej w Europie.To tutaj ćwiczyły oddziały "Afrika Korps" dowodzonego przez feldmarszałka Rommla przygotowując się do walk w Afryce i to tutaj przeprowadzono część ćwiczeń Sił Zbrojnych RP -Anakonda 16.

Kurs Instruktora Strzelania Bojowego I

Filmowy skrót z kursu instruktorskiego odbywające się w okresie luty - kwiecień 2016. Zapraszamy!

Specjalistyczny obóz szkoleniowy

Niedawno zakończony obóz szkoleniowy. Taktyka działania i wyszkolenie strzeleckie bojowe jest w naszym centrum nauczane już od pierwszych stopni. Wielopoziomowość zadań i rozwiązań w różnych aspektach zagrożeń, to kierunek jaki obraliśmy.

Szkolenia ochrony VIP

Kurs Instruktora Strzelectwa Bojowego i Dynamiczno - Praktycznego

Fotorelacja z organizowanego cyklicznie kursy dla Instruktorów Strzelectwa Bojowego i Dynamiczno - Praktycznego. Absolwenci kursu otrzymują uprawnienia państwowe do samodzielnego prowadzenia zajęć z wyszkolenia strzeleckiego.

Przygotowanie do pracy w służbach mundurowych

Specjalistyczne szkolenia przygotowyjące do pracy w służbach mundurowych. Kandydatów do pracy w służbach mundurowych wyposażamy w wiedzę i umiejętności pozwalające zdobyć jak najwiekszą liczbę punktów przy rekrutacji.

Instruktor strzelania bojowego sierpień 2016

Fotorelacja z kursu strzelania bojowego odbywającego się w okresie lipiec - sierpień 2016. Zapraszamy na kolejne edycje kursu!

Instruktor taktyki i technik interwencji

Krótka fotorelacja z ostatniego zakresu taktyki i technik interwencji. Tytuł Instruktora otrzymały wszystkie osoby uczestniczące w zajęciach.

Vademecum Bezpiecznego Seniora

Relacja z projektu "Odkryj swoją moc! - Vademcum Bezpiecznego Seniora", który zakłada realizację bezpłatnych warsztatów z zakresu bezpieczeństwa w każdym z 14 powiatów woj. świętokrzyskiego.

Spełniamy swoje marzenia :)

Nie ma dla nas przeszkód i rzeczy niemożliwych! Tym razem tezę tą z wielkim zapałem i hartem ducha potwierdza Jarek - członek założyciel naszego Stowarzyszenia. W wieku 50 lat oddał swój pierwszy skok spadochronowy w tandemie. Dziś, po 11 latach skacze samodzielnie nawet z 6 000 tyś. metrów! Gratulujemy i życzymy niesamowitych wrażeń :)