Przygotowania do ewakuacji szkoły - Europejskie Centrum Bezpieczeństwa

Uczestnicy Antiterror & Swat Instructor course organizowanego przez ICSKMA - Andrzej Marczak oraz Europejskie Centrum Bezpieczeństwa - Katarzyna Banasik przygotowują się do akcji ewakuacji uczniów z placówki oświatowej na wypadek zamachu terrorystycznego, która była jednocześnie testem egzaminacyjnym podsumowującym ten kurs. Ewakuacja została przeprowadzona w realnych warunkach podczas normalnej pracy szkoły, ewakuowanych zostało ponad 500 osób.

Antiterror & SWAT Instructor Course 2017

Videorelacja z instruktorskiego kursu militarnego organizowanego w Kielcach w dniach 20-25.10.2017 r. przez ICSKMA - Andrzej Marczak oraz Europejskie Centrum Bezpieczeństwa - Katarzyna Banasik  Pełna relacja z kursu wkrótce. Uczestnicy ćwiczyli po kilkanaście godzin dziennie: strzelanie bojowe, CQB, działania antyterrorystyczne w transporcie publicznym, ewakuacja szkoły i wiele innych.

Szkolenia z zakresu procedur działania w sytuacjach kryzysowych

Zanim powstał ten film,zastanawialiśmy się nad jego formą. Dużo fragmentów nie zostało opublikowanych. Fragmenty pozostaną jedynie w pamięci osób "przeszkolonych", a my skupiliśmy się na strukturze. Film nie należy do "rozrywkowych", a szkolenia przeprowadzane były w duchu poczucia wielkiej odpowiedzialności za bezpieczeństwo naszych obywateli.

Kurs Instruktora Strzelania Bojowego

Relacja z ostatniego kursu instruktora strzelania bojowego i dynamiczno-praktycznego. Zdobyte w naszym centrum uprawnienia zezwalają na prowadzenie zajęć z wyszkolenia strzeleckiego w jednostkach szkoleniowych, oświatowych, szkołach i klubach sportowych, slużbach mundurowych oraz wszelkich innych jednostach szkoleniowych. Absolwenci mogą także prowadzić własną działalność gospodarczą – otworzyć własną firmę szkoleniową.

Zwalczanie terroryzmu

Autorski program szkoleniowy SAFE "Selfe defence against fierce enemy" to świadomość zdarzenia, rozwiązywanie sytuacji kryzysowej, zasady i procedury zachowania się w trakcie i po ataku.

Kurs ochrona VIP

Zapraszamy na profesjonalne szkolenia praktycznej ochrony osób prowadzone przez wykwalifikowanych instruktorów, posiadających izraelskie uprawnienia. Zakres szkolenia stanowi połączenie wiedzy teoretycznej i intensywnego treningu w terenie.

Przygotowanie do pracy w służbach mundurowych

Videorelacja z wielogodzinnego treningu przepracowanego na naszej "Polskiej Pustyni" jedynej takiej w Europie.To tutaj ćwiczyły oddziały "Afrika Korps" dowodzonego przez feldmarszałka Rommla przygotowując się do walk w Afryce i to tutaj przeprowadzono część ćwiczeń Sił Zbrojnych RP -Anakonda 16.

Kurs Instruktora Strzelania Bojowego I

Filmowy skrót z kursu instruktorskiego odbywające się w okresie luty - kwiecień 2016. Zapraszamy!

Specjalistyczny obóz szkoleniowy

Niedawno zakończony obóz szkoleniowy. Taktyka działania i wyszkolenie strzeleckie bojowe jest w naszym centrum nauczane już od pierwszych stopni. Wielopoziomowość zadań i rozwiązań w różnych aspektach zagrożeń, to kierunek jaki obraliśmy.

SAMOOBRONA DLA KOBIET

Fotorelacja z bezpłatnych warsztatów SAMOOBRONY DLA KOBIET w ramach projektu "AKADEMIA BEZPIECZEŃSTWA", współfinansowanego z rządowego programu Razem bezpieczniej im. W. Stasiaka - programu ograniczania przestępczości i aspołecznych zachowań. W szkoleniach w terminie 15.11.2017 r. - 29.11.2017 r. wzięło udział ok 60 uczestniczek.

Ewakuacja w ramach Akademii Bezpieczeństwa

25.10.2017 r. w SP nr 22 w Kielcach odbyła się wielka ewakuacja placówki na wypadek wtargnięcia uzbrojonych napastników. Ewakuowano całą szkołę. W ćwiczeniach udział wzięli: międzynarodowi instruktorzy ds. bezpieczeństwa, Grupa Ratownictwa PCK Kielce, Straż Pożarna, Policja. Całość koordynowała "PASSA".

Szkolenia w ramach AKADEMII BEZPIECZEŃSTWA

Szkolenia dla uczniów, nauczycieli, rodziców, kobiet i seniorów. Przeszkoliliśmy już ponad 3 tyś. uczestników :)

AKADEMIA BEZPIECZEŃSTWA

Projekt zakłada realizację bezpłatnych szkoleń z zakresu PROCEDUR DZIAŁANIA W SYTUACJACH KRYZYSOWYCH w placówkach oświatowych w Kielcach i ich najbliższym otoczeniu, w ramach rządowego programu Razem bezpieczniej - programu ograniczania przestępczości i aspołecznych zachowań.

Kursy dla pracowników ochrony

Zapraszamy na kursy "Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej" oraz kursy doskonalące dla pracowników ochrony. Podczas zajęć skupiamy się na praktycznych aspektach związanych z ochroną osób i mienia.

Kurs Instruktora Strzelectwa Bojowego i Dynamiczno - Praktycznego

Fotorelacja z organizowanego cyklicznie kursy dla Instruktorów Strzelectwa Bojowego i Dynamiczno - Praktycznego. Absolwenci kursu otrzymują uprawnienia państwowe do samodzielnego prowadzenia zajęć z wyszkolenia strzeleckiego.

Szkolenia ochrony VIP

Przygotowanie do pracy w służbach mundurowych

Specjalistyczne szkolenia przygotowyjące do pracy w służbach mundurowych. Kandydatów do pracy w służbach mundurowych wyposażamy w wiedzę i umiejętności pozwalające zdobyć jak najwiekszą liczbę punktów przy rekrutacji.

Instruktor strzelania bojowego sierpień 2016

Fotorelacja z kursu strzelania bojowego odbywającego się w okresie lipiec - sierpień 2016. Zapraszamy na kolejne edycje kursu!

Instruktor taktyki i technik interwencji

Krótka fotorelacja z ostatniego zakresu taktyki i technik interwencji. Tytuł Instruktora otrzymały wszystkie osoby uczestniczące w zajęciach.

Vademecum Bezpiecznego Seniora

Relacja z projektu "Odkryj swoją moc! - Vademcum Bezpiecznego Seniora", który zakłada realizację bezpłatnych warsztatów z zakresu bezpieczeństwa w każdym z 14 powiatów woj. świętokrzyskiego.

Spełniamy swoje marzenia :)

Nie ma dla nas przeszkód i rzeczy niemożliwych! Tym razem tezę tą z wielkim zapałem i hartem ducha potwierdza Jarek - członek założyciel naszego Stowarzyszenia. W wieku 50 lat oddał swój pierwszy skok spadochronowy w tandemie. Dziś, po 11 latach skacze samodzielnie nawet z 6 000 tyś. metrów! Gratulujemy i życzymy niesamowitych wrażeń :)