Robert ,,Eddie" Pawłowski

Ekspert ds. bezpieczeństwa

Były żołnierz jednostki specjalnej FORMOZA. Absolwent Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni. Weteran misji zagranicznych w Zatoce Perskiej i Afganistanie. Instruktor strzelania bojowego i sportowego.

DOWIEDZ SIĘ O MNIE WIĘCEJ:

MOJA DROGA PRZEZ MORZE

Nazywam się Robert "Eddie" Pawłowski. Moja droga przez życie zawsze wiodła blisko wody - od akademickich murów Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni, przez trudne misje w Zatoce Perskiej i Afganistanie, aż po głębiny jako płetwonurek specjalny w jednostce FORMOZA. Służba w specjalnych jednostkach wojskowych odcisnęła na mnie niezatarte piętno i ukształtowała mnie jako człowieka, który żyje według zasad i za zasady.

Jako były żołnierz jednostki specjalnej FORMOZA, brałem udział w wielu operacjach, które wymagały nie tylko doskonałej kondycji fizycznej, ale i zdolności do szybkiego adaptowania się w dynamicznie zmieniających się warunkach. W swojej karierze wojskowej pełniłem różne funkcje, od dowódcy Grupy Specjalnej Płetwonurków, po oficera flagowego w zespole dowodzenia. Każda z tych ról wymagała ode mnie nie tylko samodyscypliny, ale i strategicznego myślenia... bo na froncie każda chwila to wyzwanie!

NA MISJI

Po odejściu z aktywnej służby moja pasja do dziedziny obronności i bezpieczeństwa wcale nie zmalała. Właśnie dlatego założyłem firmę szkoleniową Barracuda Elite, której misją jest przekazywanie wiedzy i umiejętności z zakresu bezpieczeństwa, strzelectwa bojowego i sportowego. Dzięki doświadczeniu tak mojemu, jak i moich kolegów po fachu, nasze szkolenia cieszą się uznaniem zarówno wśród cywilów i profesjonalistów z różnych sfer działalności.

Misje zagraniczne, w których brałem udział, nie tylko utwierdziły mnie w przekonaniu o znaczeniu solidnego przygotowania do każdego zadania, ale także nauczyły mnie, jak ważna jest zdolność do pracy zespołowej i współpraca międzynarodowa. W Afganistanie, jako doradca i instruktor w programie szkolenia Policji Afgańskiej, miałem okazję bezpośrednio wpływać na rozwój lokalnych sił bezpieczeństwa. To był czas w mojej karierze wojskowej, który zapamiętam na zawsze.

ZAWSZE W GOTOWOŚCI

Nie ukrywam, że służba w specjalnych jednostkach wojskowych to nie tylko chwile pełne adrenaliny, ale też momenty refleksji nad rolą, jaką pełnią pokazy i paradne aspekty obchodów. Choć spektakularne występy mają swoje miejsce, zawsze wolałem, by priorytetem była realna gotowość operacyjna i ochrona tożsamości żołnierzy, którzy na co dzień ryzykują życie w cieniu. Zaangażowanie w życie zawodowe i społeczne daje mi ogromne poczucie spełnienia.

Od lat jestem też aktywny jako kapitan i instruktor motorowodny oraz instruktor taktyki specjalnej. Każda z tych ról pozwala mi dzielić się moją pasją i doświadczeniem z innymi, inspirując do ciągłego rozwoju i doskonalenia umiejętności.

Moje życie, to życie pełne wyzwań, ale też życie, które pokazało mi, jak ważne jest, aby nigdy nie przestawać się rozwijać i dążyć do bycia najlepszym w tym, co się robi. Dzięki temu mogę dzisiaj z przysłowiową łezką w oku patrzeć na swoje osiągnięcia i z optymizmem spoglądać w przyszłość, gotowy na nowe wyzwania, które niesie ze sobą zarówno moja kariera zawodowa, jak i życie prywatne.

Interesuje Cię nasz kurs? Zostaw numer telefonu a oddzwonię.