Kurs detektywistyczny Wrocław

Rozpocznij swoją karierę detektywistyczną w sercu województwa dolnośląskiego! Nasz kompleksowy kurs detektywistyczny we Wrocławiu jest idealnym startem dla każdego, kto marzy o pracy w charakterze prywatnego detektywa. Realizuj usługi dla osób prywatnych (niewierność partnerów, rozwody, alimenty, walka o dzieci) oraz dla firm (weryfikacja zwolnień lekarskich, sprawdzanie uczciwości pracowników, wywiad gospodarczy).

Program opracowany jest tak, aby zapewnić Ci wszystkie niezbędne umiejętności i wiedzę do wykonywania zawodu. Nasze szkolenie na detektywa we Wrocławiu to świetny sposób, by rozpocząć nowego rozdział w Twoim życiu zawodowym.

Passa - centrum kształcenia ustawicznego

Zadzwoń: 508 803 111

Napisz: kbanasik.passa@o2.pl

ZAPISZ SIĘ - NABÓR TRWA

SZCZEGÓŁY KURSU DETEKTYWISTYCZNEGO WE WROCŁAWIU

Program szkolenia: Nasz kurs obejmuje 50 godzin dydaktycznych, w tym intensywne zajęcia teoretyczne i praktyczne. Program skupia się m.in. na aspektach prawnych zawodu detektywa, metodach zbierania i analizy informacji, zasadach prowadzenia obserwacji, prawach i obowiązkach detektywa czy zasadach prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie usług detektywistycznych.

Czas trwania: Kurs trwa 4 dni, z możliwością dostosowania harmonogramu do potrzeb uczestników.

Wymagania: Wiek powyżej 21 lat, niekaralność.

Cena:  2.000,00 zł (zajęcia prowadzone są w kameralnych grupach)

Kadra: Doświadczeni praktycy – licencjonowani detektywi, prawnicy oraz byli funkcjonariusze służb.

Akredytacja: szkolenia odbywa się z zachowaniem najwyższej jakości i standardów, do czego zobowiązuje posiadana Akredytacja Świętokrzyskiego Kuratora Oświaty.

Kurs realizowany jest na podstawie Rozporządzenia Ministra MSWiA z dnia 16 grudnia 2013 r. w sprawie szkolenia dla osób ubiegających się o licencję detektywa. Po ukończeniu kursu możesz ubiegać się o licencję detektywa, którą bez egzaminów wydaje Komendant Wojewódzki Policji we Wrocławiu.

KORZYŚCI Z KURSU DETEKTYWISTYCZNEGO WE WROCŁAWIU

• Zdobycie licencji: licencję detektywa po ukończeniu kursu wydaje bez egzaminów KWP we Wrocławiu
  • Rozwój zawodowy: Kurs zapewnia solidne podstawy do rozpoczęcia pracy jako prywatny detektyw.
  • Wiedza i umiejętności: Praktyczna wiedza, niezbędna w zawodzie detektywa.
  • Networking: Budowanie sieci kontaktów w branży.

MOŻLIWOŚCI ZATRUDNIENIA:

• Prywatny detektyw: zatrudnienie w branży detektywistycznej
  • Własna działalność: licencja detektywa uprawnia do założenia własnej agencji detektywistycznej
  • Konsultant ds. bezpieczeństwa: Doradztwo w zakresie bezpieczeństwa

DLA KOGO JEST TEN KURS?

Idealny dla byłych funkcjonariuszy Policji oraz osób z Wrocławia i okolic, poszukujących nowych wyzwań zawodowych i interesujących się pracą śledczą oraz bezpieczeństwem.

W trakcie szkolenia uczestnicy zdobędą umiejętności niezbędne do efektywnego wykonywania pracy detektywistycznej, takiej jak: gromadzenie dowodów, obserwacja, analiza danych. Program naszego kursu we Wrocławiu obejmuje również naukę o prawnych aspektach zawodu, podkreślając przy tym, jak niezbędne jest działanie w zgodzie z przepisami prawa (m in. prawa rodzinnego, karnego, cywilnego, administracyjnego). Etyczna postawa ma ogromne znaczenie zarówno w przypadku delikatnych kwestii związanych ze współpracą z klientami indywidualnymi (zdrada, rozwody, alimenty, czy kwestie opieki nad dziećmi), jak i firmami.

Właśnie dlatego kurs jest również skierowany do tych, którzy aspirują do oferowania swoich usług dla przedsiębiorstw, w tym monitoringu pracowników, weryfikacji zwolnień lekarskich, a także działań mających na celu zapobieganie nieuczciwej konkurencji. Należy podkreślić, że autorski sposób prowadzenia programu szkoleniowego Stowarzyszenia PASSA realizowany jest przy udziale wykwalifikowanych specjalistów, w tym prawników i licencjonowanych detektywów, co znacznie wpływa na rzetelność i racjonalność kursu i czyni go doskonałą opcją dla osób w każdym wieku, które chcą się rozwijać zawodowo i spróbować swoich sił w pracy w intrygującej branży detektywistycznej.

JAK UZYSKAĆ LICENCJĘ DETEKTYWA?

Aby uzyskać licencję detektywa we Wrocławiu, konieczne jest ukończenie specjalistycznego kursu i złożenie odpowiedniego wniosku do Wydziału Postępowań Administracyjnych KWP we Wrocławiu. Po zaliczeniu kursu i spełnieniu pozostałych wymagań Komendant Wojewódzki Policji we Wrocławiu przyznaje licencję detektywa, bez konieczności zdawania dodatkowych egzaminów. Rejestr detektywów prowadzi właściwy minister ds. spraw wewnętrznych.

Jeśli interesuje Cię proces składania wniosku o licencję lub chciałbyś dowiedzieć się więcej o wymaganiach, z jakimi musisz się zmierzyć, aby zostać detektywem, szczegółowe informacje znajdziesz na stronie internetowej Wydziału Postępowań Administracyjnych KWP we Wrocławiu. Link do strony to

CHARAKTER PRACY PO SZKOLENIU DETEKTYWISTYCZNYM WE WROCŁAWIU

Zawód detektywa charakteryzuje się koniecznością posiadania gruntownej wiedzy z zakresu prawa, a także zdolności analitycznych, bystrości i umiejętności zachowania poufności. Jest to profesja, która dynamicznie się rozwija, stąd też wymaga ciągłego dokształcania się i dostosowywania swoich kompetencji do innowacji technologicznych. Należy także podkreślić, że swojej pracy detektyw opiera się na różnorodnych przepisach prawa, takich jak ustawa o usługach detektywistycznych, kodeks karny, prawo rodzinne oraz prawo cywilne.

Spektrum świadczonych usług przez detektywów jest dosyć zróżnicowane, ponieważ obejmuje zarówno sprawy indywidualne (takie jak zdrady, rozwody, alimenty, opieka nad dziećmi, mobbing w miejscu pracy), jak i zlecenia typowo biznesowe (np. kontrola zwolnień lekarskich, weryfikacja rzetelności pracowników, badania gospodarcze). Bezwzględu na zakres działania, po zakończeniu zlecenia detektyw sporządza szczegółowe sprawozdanie z przeprowadzonych czynności, które wraz z zebranymi dowodami przekazuje klientowi. Taka dokumentacja ta może zostać wykorzystana jako dowód w trakcie postępowania sądowego. Istnieje również możliwość, że detektyw zostanie wezwany do zeznań w charakterze świadka w sprawie, którą prowadził.

Praca detektywa to, z pewnością, praca terenowa, która oprócz umiejętności analitycznych i spostrzegawczości polega także na intensywnej analizie zgromadzonych danych, co sprawia, że jest nie tylko pełna wyzwań, ale również stanowi atrakcyjną ścieżkę zawodową dla osób o różnorodnych zainteresowaniach i umiejętnościach. Jest to zawód skierowany do ludzi nieustraszonych, gotowych na ciągłe poszerzanie swoich kompetencji, posiadających wyraźne poczucie etyki oraz odpowiedzialności za powierzone im obowiązki. Jeżeli identyfikujesz się z tym opisem i nie boisz się pracy samodzielnej, nasze szkolenie jest skierowane właśnie do Ciebie!

Zapisz się już dziś na nasz akredytowany kurs "Licencja detektywa" we Wrocławiu i rozpocznij swoją karierę w branży usług detektywistycznych!

Najbliższy termin kursu: Lipiec 2024 r.

Interesuje Cię nasz kurs? Zostaw numer telefonu a wszystko Ci wyjaśnię.