#HelpCameroon

Stowarzyszenie Aktywności Zawodowej  "PASSA" w Kielcach włączyło się aktywnie w niesienie pomocy mieszkańcom wioski Limayi, Mawell w Kamerunie (Środkowa Afryka). Hasło zainicjowanej przez Stowarzyszenie pomocy to: #HelpCameroon.

Stowarzyszenie utworzyło Centrum Pomocy Humanitarnej #HelpCameroon. Jako pierwszych obejmiemy pomocą mieszkańców wioski Mawel Limai. Mieszkańcy nie mają elektryczności, niedawno do wioski doprowadzono wodę. Potrzeby są bardzo duże.

O szczegółach projektu poinformujemy niebawem, lecz się on na:

• wsparciu dzieci i młodzieży (wyposażenie w ubrania, artykuły szkolne)
  • budowie punktu medycznego
  • doprowadzeniu kolektorów słonecznych

Zwrócono się do nas o pomoc słowami "Pomóżcie, Ci ludzie nie mają nic, dlatego ucieszą się ze wszystkiego"!

W przeciągu kilku dni, dzięki NIESAMOWITEJ reakcji naszych przyjaciół udało się zebrać ponad 100 kg ubrań, artykułów szkolnych (zeszyty, długopisy, kredki, flamastry, notesy, linijki, nożyczki itp.) gier i zabawek oraz środków do udzielania pomocy przedmedycznej (bandaże, plastry, gaziki, inne środki opatrunkowe). Zbiórka cały czas trwa!

Pierwsze paczki poleciały i dotarły już do Kamerunu ✈️✈️ Mieszkańcy Limayi Mawell są bardzo wdzięczni za okazaną pomoc i pełni nadziei, że dzięki naszej wspólnej pomocy ich standard życia będzie znacznie lepszy :) :) :)

Zapraszamy do zespołu #HelpCameroon. Pomóżmy razem mieszkańcom wioski Limayi, Mawell. Twoja pomoc może mieć charakter

• rzeczowy - dary rzeczowe (ubrania, artykuły szkolne, środki do udzielania I pomocy przedmedycznej) można dostarczać do siedziby Stowarzyszenia "PASSA" przy ul. Wspólnej 1/5 w Kielcach
  • finansowy - na wskazany rachunek Stowarzyszenia można przekazywać środki finansowe na zakup przez nas konkretnych rzeczy, które chcielibyście przekazać mieszkacom Limayi lub na wysyłkę paczek do Kamerunu, które też z racji odległości dużo kosztują.

Szczegółowych informacji udzielą Wam :)

Katarzyna Banasik  508-803-111

Agnieszka Marczak  660-149-883

A poniżej przedstawiamy Wam mieszkańców wioski Limayi, Mawell oraz niesamowity zespół wspaniałych osób #HelpCameroon :)