Nie daj się sprzedać!!!!

Handel ludźmi to nie sceny z filmu! Takie rzeczy dzieją się naprawdę! Współczesne niewolnictwo może przybierać różną formę - zmuszanie do prostytucji, handel organami, przymusowa praca, zmuszanie do żebractwa czy nielegalne adopcje. Bądź czujny! Nie daj się sprzedać !!!!

Bezpieczeństwo nad wodą

Podczas letniego wypoczynku nie zapominajmy o bezpieczeństwie nad wodą! Brawura, lekkomyślność, alkohol mogą doprowadzić do tragedii. BEZPIECZNYCH WAKACJI 2022! #NIEZATAPIALNI - spot nakręcony w ramach akcji "Kręci mnie bezpieczeństwa nad wodą" przez Stowarzyszenie "PASSA", Formoza-Rib, Pomorską Policję i OSP Hel.

WYPADEK TO NIE PRZYPADEK

Film propagujący bezpieczeństwo na drogach – tj. minimalizowanie skutków wypadków, zasady zabezpieczenia miejsca zdarzenia, zasady udzielania I pomocy, propagowanie obowiązujących przepisów prawa dotyczących kierowców, pieszych, rowerzystów i użytkowników hulajnóg elektrycznych.

Lodowa pułapka!

#bezpieczneferie! Zalew to Lodowa pułapka!!! Pamiętajcie o zasadach bezpiecznego wypoczynku. Korzystajcie tylko ze strzeżonych lodowisk!!! Jak poradzić sobie w sytuacji zagrożenia - o tym wszystkim dowiecie się oglądając spot edukacyjny nakręcony w ramach akcji "Bezpieczne ferie".

PIE(rw)SZY na przejściu!!!

Spot nakręcony w ramach kampanii edukacyjnej dotyczącej zwiększenia wiedzy i świadomości w zakresie aktualnych przepisów prawa dotyczących poruszania się pojazdów i pieszych na przejściach dla pieszych - PIE(rw)SZY na przejściu !!!

Akcja Defibrylacja! - Każdy może uratować życie!

"AKCJA DEFIBRYLACJA" film nakręcony w ramach kampanii edukacyjnej propagującej korzystanie z defibrylatorów AED.

Wtargnięcie napastnika do szkoły

Procedury działania w sytuacji wtargnięcia do szkoły uzbrojonego napastnika, czyli jak zachować się w sytuacji zagrożenia. Kolejne działania Stowarzyszenia "PASSA" i Policji Świętokrzyskiej w zakresie edukacji dla bezpieczeństwa.

Wyścig z czasem - korytarz życia!

Film instruktażowy "Wyścig z czasem" ukazuje procedury działania w sytuacji zagrożeń w ruchu drogowym, między innymi jak powinni zachować się uczestnicy i świadkowie wypadku, jak należy udzielać pomocy, jak zabezpieczyć miejsce zdarzenia oraz jak tworzyć korytarz życia.

Zaufaj doświadczeniu! Razem bezpieczniej!

Doświadczenie, profesjonalizm, państwowe uprawnienia, współpraca z instytuacjami i służbai odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo, znakomite podejście instruktorów do uczestników zajęć oraz wspaniała atmosfera. Zdobycie nowych umiejętności gwarantowane!

"#niezatapialni - akcja ratunkowa"

Główną przyczyną utonięć jest alkohol. Przypominamy - spożywanie alkoholu i innych środków odurzających na terenie kąpieliska jest surowo zabronione. Nie każda akcja ratunkowa kończy się szczęśliwie - nie pozwól, aby bezmyślność pociągnęła Cię na dno ....

#NIEZATAPIALNI - edukacja dla bezpieczeństwa nad wodą

Videorelacja ze zrealizowanych działań w ramach projektu #NIEZATAPIALNI. Projekt zakładał podjęcie różnorodnych przedsięwzięć prowadzących do zwiększenia bezpieczeństwa nad akwenami wodnymi.

Nie zostawiaj dziecka w upalny dzień w rozgrzanym samochodzie

Spot profilaktyczny zrealizowany w ramach kampanii edukaycjnej "Twój przykład - moje życie", ukazujący jak należy się zachować się kiedy zauważymy pozostawione dziecko w rozgrzanym samochodzie w upalny dzień. Nie bój się, reaguj! "PASSA"

Bezpieczna jazda na rowerze

Spot ma na celu pokazanie, jak ważna jest dbałość o bezpieczeństwo najmłodszych uczestników ruchu drogowego zarówno poprzez jazdę na prawidłowo wyposażonym rowerze, jak i wyposażeniem małego kierowcy w odpowiednia znajomość przepisów ruchu drogowego.

Bezpiecznie na przejściach dla pieszych

Czerwone znaczy stój! Zielone znaczy idź! Każdy przedszkolak to wie, dlaczego zatem dorosły lekceważy? W obrębie przejść dla pieszych piesi jak i kierujący pojazdami mechanicznymi winni są zachować szczególną ostrożność.  Rodzicu – to Ty zaświeć przykładem!! "PASSA"

ST@P Cyberprzemocy

Film zrealizowany w ramach rządowego programu przeciwdziałania przestępczości i aspołecznych zachowań "Razem bezpieczniej 2018" wspólnie z Komendą Miejską Policji w Kielcach oraz Służbą Więzienną - Aresztem Śledczym w Kielcach. "PASSA"