Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej

Rynek pracy w branży ochrony otwarty! Jeśli chcesz uzyskać BEZ EGZAMINÓW uprawnienia do pracy w ochronie, zapisz się już dziś na kurs "Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej". Po ukończeniu kursu otrzymasz wpis na listę kwalifikowanych pracowników ochrony we właściwej terytorialnie Komendzie Wojewódzkiej Policji! Trwa nabór na kurs!

CEL SZKOLENIA: przygotowanie do prawidłowego wykonywania zadań związanych z ochroną osób i mienia oraz uzyskanie wpisu na listę kwalifikowanych pracowników ochrony

1. Program: 245h dydaktycznych
  2. Czas trwania: ok. 1,5 m-ca
  3. Wymagania: wykształcenie min. podstawowe, niekaralność, 21 lat
  4. Miejsce: Kielce, Warszawa, Poznań, Lublin, Wrocław
  5. Koszt: 1 200,00 zł, płatne: jednorazowo lub w ratach

Zapewniamy:

• materiały do nauki
  • praktyczne zajęcia z samoobrony i zajęć strzeleckich
  • przygotowanie do zawodu i uzyskanie uprawnień
  • poszukiwanie pracy w zawodzie pracownika ochrony

Odbycie kursu jest niezbędne do uzyskania pozwolenia do pracy z bronią. W ramach realizowanego programu kładziemy nacisk w szczególności na zajęcia praktyczne. Zajęcia teoretyczne poparte są zawsze inscenizacją realnych zagrożeń na jakie może napotkać się pracownik ochrony w trakcie realizacji swoich zadań.

Po odbyciu kursu będziesz miał prawo do:

1. Stosowania środków przymusu bezpośredniego
  2. Transportowania wartości pieniężnych
  3. Ochrony osób
  4. Nadzoru osób nie posiadających uprawnień
  5. Sporządzania planu ochrony
  6. Ochrony obiektów podlegających obowiązkowej ochronie
  7. Założenia własnej koncesjonowanej agencji ochrony

TRWA NABÓR NA KOLEJNĄ EDYCJĘ KURSU!!   Rozpoczęcie: Kielce 15.11.2017!, Poznań: 04.12.2017!

UWAGA: Każda osoba posiadająca status bezrobotnego może wnioskować o pokrycie kosztów szkolenia przez swój Urząd Pracy!

Wypełnij i wyślij kwestionariusz! kbanasik.passa@o2.pl, zadzwoń 508-803-111!

szczegóły

Kurs doskonalący umiejętności kwalifikowanych pracowników ochrony fizycznej

Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej ma obowiązek, raz na 5 lat przejść szkolenie lub kurs w zakresie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 pkt. 8 Ustawy o ochronie osób i mienia oraz przedstawić właściwemu komendantowi wojewódzkiemu Policji zaświadczenie o odbyciu szkolenia lub kursu.

CEL SZKOLENIA: doskonalenie umiejętności kwalifikowanych pracowników ochrony, spełnienie ustawowego wymogu o odbyciu szkolenia

1. Program: 40h dydaktycznych
  2. Czas trwania: 4 dni (2 zjazdy)
  3. Miejsce: teren całej Polski
  4. Koszt: w zależności od liczebności grupy (od 200 zł do 500 zł)

ZAKRES TEMATYCZNY:

• wyszkolenie strzeleckie (budowa i zasadzy działania broni, strzelanie)
  • Podstawy prawne (aktualizacja przepisów)
  • Samoobrona. Techniki interwencyjne
  • Pierwsza pomoc przedmedyczna

Najbliższy termin: Bydgoszcz 13-16.11.2017 r., ul. Gdańska 163a

szczegóły

Kurs członków służby porządkowej i informacyjnej

Szkolenie z zakresu zabezpieczenia imprez masowych, na podstawie programu zawartego w Rozporządzeniu RM z dn. 30.08.2011 r. w sprawie wymogów, jakie powinni spełniać kierownik ds. bezpieczeństwa, służby porządkowe i służby informacyjne. Kurs trwa 2 dni!

CEL SZKOLENIA: nabycie uprawnień do wykonywania zadań członka służby porządkowe i informacyjnej

1. Program: 24h dydaktyczne
  2. Czas trwania: 2 dni
  3. Wymagania: 18 lat
  4. Koszt: 90,00 zł
  5. dwudniowe zajęcia odbywają się w systemie popołudniowym; bezpłatnie organizujemy na szkoleniu, dodatkowe, praktyczne zajęcia z samoobrony

MIEJSCE: Kielce, Warszawa, Lublin

To się opłaca!

• w krotkim czasie uzyskasz nowe kwalifikacje zawodowe
  • możliwość uzyskania kwalifikacji dotyczy zarówno kobiet jak i mężczyzn
  • możesz uzyskać zatrudnienie w ochronie imprez masowych (koncertów, festynów, meczów piłkarskich)
  • Twoje kwalifikacje są ważne bezterminowo

Dla osób zaczynających pracę w branży ochrony oferujemy pomoc w znalezieniu zatrudnienia przy zabezpieczeniu imprez masowych.

Kierownik ds. bezpieczeństwa

Szkolenie uprawniające do kierowania zespołem pracowników na imprezach masowych. Program realizowany jest zgodnie z Rozporządzeniem RM z dnia 30.08.2011 r. w sprawie wymogów, jakie powinni spełniać kierownik ds. bezpieczeństwa, służby porządkowe i służby informacyjne.

CEL SZKOLENIA: nabycie umiejętności do kompleksowego kierowania działaniami ochronnymi oraz uprawnień do wykonywania zadań przewidzianych dla kierownika ds. bezpieczeństwa na imprezach masowych

1. Program 58h dydaktycznych
  2. Czas trwania: 3 dni
  3. Wymagania: wiek 18 lat
  4. Koszt 200,00 zł
  5. zajęcia odbywają się w systemie popołudniowym

Dlaczego warto?

Zdobyte u nas uprawnienia zezwalają na kierowanie zabezpieczeniem na koncertach, festynach, meczach piłkarskich i innych imprezach masowych. Nowe kwalifikacje są warte bezterminowo, uprawniają do podejmowania współpracy przy organizacji i zabezpieczeniu wszelkiego typu imprez masowych

Kurs na licencję DETEKTYWA

Zostań DETEKTYWEM! W związku z deregulacją zawodu detektywa możesz zdobyć licencję detektywa po kursie trwającym 5 dni! Odbycie w naszym Centrum szkolenia teoretycznego i praktycznego pozwoli na samodzielne wykonywanie zawodu detektywa!

CEL SZKOLENIA: przygotowanie do prawidłowego wykonywania zadań związanych z zawodem detektywa; uzyskanie licencji detektywa!

1. Program: 50 godzin dydaktycznych
  2. Czas trwania: 4 dni
  3. Wymagania: wiek - 21 lat, niekaralność
  4. Koszt: 1200,00 zł - zajęcia grupowe, 2 000,00 zł - zajęcia indywidualne

Zajęcia prowadzą prawnicy, licencjonowani detektywi, obecni i byli funkcjonariusze Policji - dzięki czemu nowy zawód detektywa będziecie wykonywać efektywnie i bezpiecznie.

Program szkolenia zawiera mi.in.:

• zaznajomienie i interpretacja przepisów Ustawy z dnia 6 lipca 2002 r. o usługach detektywistycznych (Dz. U. 02.12.110)
  • zaznajomienie i interpretacja przepisów prawa dotyczących Policji, Straży Granicznej, ABW, AW, Sądów i prokuratury
  • wybrane zagadnienia prawa (konstytucyjnego, karnego, karnego procesowego, cywilnego, rodzinnego, opiekuńczego)
  • wybrane zagadnienia kryminologii, kryminalistyki, wiktymologii, psychologii sądowej
  • ochrona informacji niejawnych, ochrona danych osobowych
  • praktyczne aspekty wykonywania czynności detektywistycznych (zbieranie informacji, obserwacje osób, miejsce i obiektów)
  • współpraca z innymi podmiotami w zakresie realizacji usługi detektywistycznej

szczegóły

Szkolenia przygotowujące do pracy w Policji i innych służbach mundurowych

Zapraszamy na specjalistyczne szkolenia przygotowyjące do pracy w służbach mundurowych. Kandydatów do pracy w służbach mundurowych wyposażamy w wiedzę i umiejętności pozwalające zdobyć jak najwiekszą liczbę punktów przy rekrutacji. Wystawiamy stosowne zaświadczenia i certyfikaty.

1. Program: zajęcia strzeleckie, samoobrona, taktyka i technika interwencji
  2. Czas trwania: 5 dni
  3. Koszt: 700,00 zł - grupowe, 2000,00 zł - zajęcia indywidualne

Zapewniamy przygotowanie do pracy w służbach mundurowych:

1. Policji
  2. Wojsku
  3. Więziennictwie
  4. Straży Miejskiej

Posiadamy własną salę dydaktyczną i treningową wyposażoną w specjalistyczny sprzęt do zajęć praktycznych.

Dysponujemy bazą szkoleniową umożliwiającą przeprowadzenie ćwiczeń bojowych w warunkach polowych (tory przeszkód, labirynty, autobus do ćwiczeń antyterrorystycznych). Posiadamy trenażer strzelecki, umożliwiający bezpieczny trening strzelecki przy wykorzystaniu własnej broni palnej lub repliki do strzelań dynamicznych i wojskowych.

Nauka strzelania

Zapraszamy na specjalistyczne szkolenia strzeleckie, mające na celu naukę sprawnego posługiwania się bronią palną i praktycznego strzelania bojowego. W trakcie szkolenia ćwiczymy działania w warunkach podwyższonego stresu i zmęczenia. Uczymy przełamywać lęk oraz jak radzić sobie z osłabieniem.

1. Program: 50h
  2. Czas trwania: 5 dni
  3. Wymagania: wiek 18 lat
  4. Koszt: 600,00 zł - zajęcia w grupach; 2000,00 zł - zajęcia indywidualne

Strzelania prowadzimy na różnych poziomach zaawansowania uczestników. Posiadamy 33 sztuki własnej broni palnej. Najczęściej wykorzystywane jednostki broni:

• pistolet Glock,Walther, P-84, CZ, scorpion
  • pistolet maszynowy PM 98, PM 84P
  • strzelba gładkolufowa Mossberg
  • Karabinek AK
  • karabinek sportowy

Zajęcia prowadzone są przez instruktorów z jednostek szkoleniowych i taktycznych, posiadających przeszkolenie z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej w sytuacjach specjalnych.

Zapewniamy:

• strzelnicę
  • opiekę instruktorską
  • broń palną
  • taktyczne wyposażenie do broni
  • tarcz, ochronniki słuchu i wzroku

Program szkoleń to m.in.:

1. Nauka celnego oddania strzału
  2. Postawy strzeleckie
  3. Dobywanie broni
  4. Techniki szybkiego sięgania po broń
  5. Składanie/rozkładanie broni
  6. Strzelanie z krótkiego dystansu w warunkach stresu
  7. Strzelanie sytuacyjne z wykorzystaniem osłon

Uczymy celności i szybkości reakcji!

Kwalifikowany pracownik zabezpieczenia technicznego

Kurs uprawniający do uzyskania wpisu na listę kwalifikowanych pracowników zabezpieczenia technicznego wez właściwej terytorialnie Komendzie Wojewódzkiej Policji. Kurs przeznaczony jest dla instalatorów i przygotowuje do samodzielnego instalowania i konserwacji systemów alarmowych sygnalizujących zagrożenie chronionych osób i mienia bezpośrednio w miejscach ich zainstalowania.

CEL SZKOLENIA: przygotowania do profesjonalnego instalowania i konserwacji systemów alarmowych oraz wpisu na listę kwalifikowanych pracowników zabezpieczenia technicznego.

• Program: 47h dydaktycznych
  • Czas trwania: 5 dni
  • Wymagania: niekaralność, wykształcenie: minimum zasadnicze zawodowe

Warunkiem ukończenia kursu jest frekwencja podczas zajęć oraz pozytywny wynik z końcowego egzaminu pisemnego w formie testu. Zakres egzaminu końcowego jest zgodny z programem szkolenia.

Absolwent kursu otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu "Kwalifikowany pracownik zabezpieczenia technicznego - instalowanie i konserwacja systemów zabezpieczeń technicznych w stopniach 1-4/klas SA1-SA4/NO". Zaświadczenia wydawane są wg wzoru MEN. Zaświadczenie uprawnia do uzyskania wpisu na listę kwalifikowanych pracowników zabezpieczenia technicznego.